10. 5. 2020

3. třída (Úkoly 11. 5. - 15. 5.)

Úkoly 11. 5. - 15. 5.

Třeťáci,

posílám vám spoustu pozdravů. Posledních několik dnů bylo opravdu krásné počasí a já doufám, že jste si je pořádně užili a strávili je venku – v přírodě.

Moc vás chválím za pečlivé plnění a posílání domácích úkolů. Připravila jsem pro vás nové na další týden. Pokud byste s nějakými měli problémy, připravte si je na čtvrteční videochat a podíváme se na ně společně.

Mějte se moc hezky. Těším se na vás už brzy ve škole. :-) Ať se daří! :-)

Český jazyk

- písanka str. 23, 25

- máme tu malou novinku – diktát.

Otevři si následující odkaz a napiš do sešitu „Procvičování“ diktát Bagr TondaHluboká jáma https://www.umimecesky.cz/mluvene-diktaty-bagr-tonda/17 .

Napsaný diktát vyfotografuj a vlož k úkolu Český jazyk - diktát na stránky www.skolavpyzamu.cz.

- ve škole si, prosím, vyzvedni pracovní listy, na kterých budeš procvičovat vyjmenovaná slova po B, L, M, P. (Najdeš je v krabici u dveří školy v pondělí od 10:00)

- dále můžeš procvičovat na stránkách, které znáš – všechny odkazy jsou na webových stránkách školy.

Matematika

- pracovní sešit str. 35 cv. 1, 2, 3, 4, 5 – popros maminku nebo tatínka, aby stranu vyfotografovali a vložili jako řešení úkolu Matematika na stránky www.skolavpyzamu.cz

- pracovní sešit str. 36 cv. 1

- pracovní listy, které sis vyzvedl ve škole

- dále můžeš procvičovat na stránkách, které znáš – všechny odkazy jsou na webových stránkách školy.

Anglický jazyk

- minulý týden sis měl/a napsat slovíčka z Unit 20, tento týden se budeme věnovat dnům v týdnu. Nejdříve si poslechni písničku: https://www.youtube.com/watch?v=mmKFEqw-MkE a nauč se jednotlivé dny vyjmenovávat.

- učebnice str. 42 cv 2 – Napiš do sešitu „Procvičování“ dny v týdnu ve správném pořadí. Pozor v angličtině se píší vždy s velkým počátečním písmenem.

- pracovní sešit str. 42 cv. 2, 3

- doplň pracovní list, který sis vyzvedl/a ve škole

Prvouka

- pouze si pročti v učebnici str. 44 a 45