19. 4. 2020

1. třída (Úkoly 20. 4. - 24. 4.)

Úkoly pro 1. ročník (20. - 24.4.)
Úkol týdne: Připrav pro celou rodinu nějaké jednodušší jídlo. Svačinku, snídani, večeři. Záleží na tobě. Můžeš svůj výtvor vyfotit a poslat do skupiny na Messengeru.
Český jazyk
Tento týden se seznámíme s písmenkem H. Naučíte se ho poznat, číst i psát.
Zkuste koukat kolem sebe a najděte, kde se ve vašem okolí nachází něco, co by písmenko H připomínalo. Vyfoťte to a pošlete na školu v pyžamu nebo lépe na skupinu na Messengeru, ať potěšíte i spolužáky.
Slabikář 72-76
Písanka 4. díl 1-3 ( měli byste mít u sebe)
Opis i přepis jsou součástí písanky. Zkuste s dětmi napsat zase alespoň jeden diktát. Výběr slov či krátkých vět nechám na vás, zaměřte se na problémová písmena.
 

https://skolakov.eu/cesky-jazyk/1-trida/budu-dobre-cist-2/hlaska-a-pismeno-D/skladame-slova/cviceni.html

 
Matematika
M velká dokončit 54-56
Hra: Rozdělte si mezi hráče určitý počet žetonů (fazole, knoflíky,...). Můžete vlastnit libovolný počet, ale stejný s ostatními hráči. Poté bude každý hráč potřebovat dvě hrací kostky. První hráč hodí obě dvě kostky a sečte jejich padlá čísla. Totéž dělají i ostatní. Ten hráč, který hodil dohromady na kostkách nejvyšší počet, si bere od každého hráče jeden žeton. Hra pokračuje dalšími hody. Kdo je bez žetonů, vypadává. Vyhrává ten, který zůstane poslední nebo kdo má za určitý čas nejvíce žetonů.
 
Stále procvičujte online: např. školákov.