28. 3. 2020

Škola v pyžamu - online výuka

Vážení rodiče, milé děti,
 
velice Vám děkujeme za reakce na sms zprávy a Vaše postřehy a připomínky, které pro nás jsou velmi důležité. Víme, že domácí výuka pro Vás ani děti není jednoduchá. Při jakémkoli problému nebo nejistotě se na nás můžete Vy i děti obrátit mailem, telefonicky nebo sms zprávou a my se budeme snažit co nejdříve reagovat a situaci řešit.
 
Neustále se snažíme hledat způsob výuky, který by pro Vaše děti byl nejjednodušší, zajímavý a v neposlední řadě i přínosný. Díky současné situaci je trh doslova přesycený různými způsoby online výuky, je však velice obtížné vybrat nějaký, který bude vhodný pro věkovou skupinu dětí 1. stupně. Velice nás zaujaly stránky www.skolavpyzamu.cz, která by pro nás mohla být tím nejlepším řešením a nabízí nám vše na jednom místě. V současné době je máme pro děti připravené  k použití.
 
Každému dítěti pošleme sms zprávou pozvánku do jeho příslušné třídy, prosíme Vás, abyste se do ní zaregistrovali - registrace je velice jednoduchá, zadáte pouze přihlašovací jméno (prosíme, aby se jednalo o jméno a příjmení dítěte), zvolíte heslo a vložíte e-mailovou adresu). Veškeré úkoly potom najdete nejen na webu školy, ale i na nástěnce po přihlášení na výše zmíněný web. Velice zajímavé je zde zadávání domácích úkolů, jejichž řešení odešlete učitelce, ta práci zkontroluje, může napsat k danému cvičení poznámku a oklasifikovat ji. Je zde také možnost vkládání vlastních videí,  kterou jsme v současné době využili například ke vložení nahrávek slovní zásoby a textů na angličtinu. Další možností, kterou stránky nabízí, je spojení s dětmi v online hodině, kterou bychom chtěli vyzkoušet nejdříve s většími dětmi.
 
Prosíme Vás tedy o zaregistrování dětí do tříd, aby děti měly dostatek času se s nimi seznámit a my všichni je co nejdříve mohli využívat v plném rozsahu.
 
Webové stránky https://www.gramar.in/cs/ a https://www.matika.in/cs/ Vám mohou sloužit jako výborný materiál pro procvičení učiva, nové domácí úkoly tam už ale zadávat nebudeme.
 
Děkujeme Vám za trpělivost a podporu. Přejeme pevné zdraví, dobrou náladu a doufáme, že se brzy sejdeme s dětmi ve škole.
 
Učitelky ZŠ Pustá Kamenice