10. 5. 2020

5. třída (Úkoly 11. 5. - 15. 5.)

Úkoly 11. 5. - 15. 5.

Páťáci,

posílám vám spoustu pozdravů. Posledních několik dnů bylo opravdu krásné počasí a já doufám, že jste si je pořádně užili a strávili je venku – v přírodě.

Moc vás chválím za pečlivé plnění a posílání domácích úkolů. Připravila jsem pro vás nové na další týden. Pokud byste s nějakými měli problémy, připravte si je na čtvrteční videochat a podíváme se na ně společně.

Nezapomeňte také na trička, jak jsme se spolu domlouvali při videochatu.

Mějte se moc hezky. Těším se na vás už brzy ve škole. :-) Ať se daří! :-)

Český jazyk

- začneme krátkým diktátem: otevři si následující odkaz a napiš do sešitu „Procvičování“ diktát Kdo se pozná v zrcadle https://www.umimecesky.cz/mluvene-diktaty-to-jste-netusili/30. Napsaný diktát vyfotografuj a vlož k úkolu Český jazyk - diktát na stránky www.skolavpyzamu.cz.

- otevři si následující odkaz, cvičení vypracuj on-line. Až budeš mít vše vyplněné, nech ho vyhodnotit, případné chyby si oprav do sešitu „Procvičování“. http://dum.zsamskrovi.cz/cj-test-vy_32_inovace_149

- ve škole si, prosím, vyzvedni pracovní listy, na kterých budeš procvičovat. (Najdeš je v krabici u dveří školy v pondělí od 10:00.)

- dále můžeš procvičovat na stránkách, které znáš – všechny odkazy jsou na webových stránkách školy.

Matematika

- pracovní sešit str. 40 cv. 1, 2, 3, 4, 5, 6

- pracovní sešit str. 42 cv. 1, 2, 5, 7, 8, 9, 10 – stranu vyfotografuj a vlož jako řešení k úkolu Matematika na stránkách www.skolavpyzamu.cz

- pracovní sešit str. 46 cv. 1, 2, 3, 4, 5, 6

- pracovní listy, které sis vyzvedl/a ve škole

- dále můžeš procvičovat na stránkách, které znáš – všechny odkazy jsou na webových stránkách školy.

Anglický jazyk

- učebnice str. 71 – Lesson 12 napiš si a nauč se nová slovíčka

- pracovní sešit str. 71 cv. 1

- učebnice str. 47 – text (nahrávka na stránkách www.skolavpyzamu.cz) se nauč číst a překládat

- učebnice str. 47 – tabulka I can swim. I can´t ski – opiš si ji do školního sešitu. Snaž se ji pochopit. Použití slovesa „can“ je velice jednoduché.

Přírodověda

- prohlédni a pročti si v učebnici str. 61

- podívej se na následující prezentaci a videa v ní: https://docs.google.com/presentation/d/1WX5cQ9xRfyF24NMuMcv1zE6bHV-KsOTl5lAmt_-IqUw/pub?start=false&loop=false&delayms=3000#slide=id.i0

- poslední strana prezentace = zápis do sešitu, doplň si ho o obrázky, které jsem posílala.