5. 4. 2020

1. třída (Úkoly 6. 4. - 10. 4.)

1. ročník (6. - 8. 4.) odevzdání možné až do 10.4.

Milé děti, 
tento týden by byl ve škole kratší a čekaly by na nás od čtvrtka velikonoční prázdniny. Všechno je sice trošku jinak, ale věřím, že i tak si užijete Velikonoce, jak jen to půjde a bude to bezpečné. Čeká nás tento týden krásné počasí, buďte hodně venku, pobíhejte, zkoumejte, tvořte, ptejte se dospělých na všechno, co nevíte. Zavolejte těm, s kterými se v této době nemůžete vidět osobně. Můžete se zapojit do jarní dílničky (instrukce na webu školy). Těším se na řešení vašich úkolů ????
 
Matematika
Tyto dny nebudeme pracovat v učebnici, pokud jsou věci, které vám nejdou, procvičujte je, třeba online. Tady je pár úkolů, které určitě zvládnete vypracovat.

Zkuste mezi čísla doplnit znaménka plus nebo minus tak, aby platila rovnost. Zkoušejte a buďte trpěliví. Přepište do sešitu.
2_3_1_4_2_4_3_2_1_5 = 5
2_3_1_4_2_4_3_2_1_5 = 13
2_3_1_4_2_4_3_2_1_5 = 7
2_3_1_4_2_4_3_2_1_5 = 9

Tady v odkazu je algebrogram, kde musíte místo obrázku zvolit správné číslo. Kdo má možnost, může si vytisknout, ale není to podmínkou.
https://www.detskestranky.cz/wp-content/uploads/2016/05/Algebrogram-pro-děti.pdf

Pusťte si pro radost:
Pavel Novák - Velikonoce
https://www.youtube.com/watch?list=RDr7zPQpqBJgg&v=r7zPQpqBJgg&feature=emb_rel_end
Chaloupka na vršku - Jak se pomlázky ztratily
https://www.youtube.com/watch?v=84fzksuwXvA

Český jazyk
Slabikář str. 64-66.
Tady si procvičíte čtení AU, OU. Nebudeme se věnovat novému písmenku, procvičujte všechna, která znáte. Nechte si od rodičů diktovat, čtěte každý den, alespoň chvilku.

Písanka str. 34, 35

Poslechněte si tuto nahrávku (krátká 8 minutová pohádka) a pak se snažte odpovědět na otázky pod odkazem. Otázky jsou očíslované a přečtěte si je až po shlédnutí videa. Na otázky budete odpovídat písemně do sešitu (pokud se ve vašich odpovědích najde písmenko, které neumíte, můžete poprosit rodiče, ať ho za vás dopíší). Pokud nebudete nějaké odpovědi vědět, pusťte si pohádku ještě jednou. Buďte soustředění a snažte se všímat si detailů.

https://www.youtube.com/watch?v=mol4FF8Emic&list=PLTHuqoc0y_XzqK67D5qBRKCpAtQY8gaau&index=26

1. Jak se jmenoval chlapec, kterého zachránili vodníci z plujíci ledové kry?
2. Kolik dětí sedělo na peci a poslouchalo pohádku?
3. Kde ležela ošatka s vejci?
4. Jaká zvířátka šla s vejcem?
5. Jak by se mohla jmenovat babizna z chajdy?
6. Jakou barvu klobouku mělo vejce?
7. Co se vylíhlo z vajíčka?