28. 3. 2020

1. třída (Úkoly 30. 3. - 3. 4.)

Úkoly pro 1. třídu
Český jazyk (30.3 - 3.4.)

Tento týden se seznámíme s písmenkem š,Š.

Říkanka

Máša přišla ze školy, 

napíše si úkoly.

Buď Vašíku tiše, 

Máša úkol píše.

Slabikář str. 58-63

Písanka str. 31-33

Opis ze slabikáře str. 58/ pusinkové cvičení.

Přepis ze slabikáře str. 60/ 4 věty. 

Další možné procvičování:

https://interaktivita.etaktik.cz/novy-student/17758/70654f8ffa5714321875a8cc92f139f2

zkopírujte odkaz, vložte jméno, mail a heslo - vaše vlastní, pokud by nefungovalo, ozvěte se a dám vám své přístupové údaje. Na těchto stránkách najdete online verze všech učebnic od Taktiku i s řešením a bonusovými materiály.

http://rysava.websnadno.cz/psani/si1.htm

http://rysava.websnadno.cz/psani/ssi1.htm

http://rysava.websnadno.cz/cteni_1.roc/pismenosi1.htm

Matematika (30.3. - 3.4.)

Tento týden budeme pokračovat s úkoly ve velké matematice, kde se budete snažit vyřešit úkoly na straně 48 - 50, tzn. 3 stránky.

Dalším úkolem bude vymyslet jednu slovní úlohu.

Zahrajte si s někým starším hru "Autobus" - jeden je řidič a ten hlásí, kolik cestujících na zastávkách vystupuje a kolik nastupuje.

Dalším velkým úkolem týdne je vytvořit plán vaší zahrady a domu. Nebudete měřit, ale krokovat. Každý váš krok venku bude na papíře znamenat velikost nějaké věci, kterou si musíte zvolit (např. palec na šířku, velikost gumy, nějaký kousek papirku, špejle nebo kostička od lega) a potom se snažit napočítané kroky převést na papír.  Když bude mít sušák na prádlo tři tvoje kroky, jeho velikost na papíře bude odpovídat třem tvým palcům vedle sebe. Nezapomeňte zvolit dostatečně velký papír, to nechám na vás. Buďte pečliví a trpěliví. Na plánek zaznačte vše, co máte na zahradě (záhonky, houpačka, bazén, skleník, garáž, sušák,...). Snažte se zakreslovat věci tak, jako byste je viděli z letadla nebo létajícího balónu.  Jak se říká: " Dvakrát měř, jednou řež (maluj...????)." Plánek uchovej!