15. 12. 2021

Podzim v MŠ

V tomto barevném ročním období jsme zažili spoustu zážitků. Společně jsme se vydali vláčkem na dopravní hřiště, kde jsme si užívali jízdu na motokárách, tříkolkách a kolech. 

V říjnu nás čekal týden s názvem Bramborohraní. Děti si vyrobily krásného ježečka z brambory a z šípků, kterého si odnesly domů. Zahráli jsme si pohádku: Princeznička na bále, poztrácela korále; navlékali jsme korálky pro princeznu a uvařili šťouchané brambory, které si děti samy rozmačkaly a ochutily a popravdě byly výborné. 

Podzimní dílnička se letos uskutečnila ve stejném duchu, jako minulý rok, takže bohužel bez účasti rodičů. Děti si mohly vyrobit a odnést domů několik výrobků - ježečka s ruličky od toaletního papíru, sovičku na špejli, tácek z přírodnin a kdo měl ještě chuť, mohl si namalovat podzimní obrázek pomocí ruliček. 

„Strašidelný týden“ jsme si také moc užili. Děti mohly přijít do školky převlečené do strašidelných masek. Společně jsme vydlabávali dýně, které nás pak ve školce „strašily“. Podívali jsme se na pohádku Coco, abychom si ukázali, že v každé národnosti se Dušičky slaví jinak. Zavzpomínali jsme na naše zesnulé a byli jsme je navštívit na hřbitově.

V listopadu jsme přivítali Svatého Martina, který nám sice nepřijel na bílém koni, ale my jsme si takového koníčka vyrobili. A s ním jsme také přivítali zimu.

Listopad se překulil a my jsme očekávali příchod Mikuláše s čertem, kteří se u nás stavili a jelikož máme ve školce hodné děti, přinesl jim i něco dobrého na zub. V košíku ovšem nechyběl dopis s drobnými „hříchy“, které jsme za celý rok napáchali a ze kterých se máme ponaučit. Tak doufejme, že si děti z toho nějaké to ponaučení vezmou.

Sochová Diana

Fotogalerie