6. 2. 2020

Recitační soutěž

Soutěže v naší škole

Začátek nového roku se v naší škole nesl v duchu různých soutěží. Konalo se školní kolo pěvecké a recitační soutěže a žáci pátých ročníků si vyzkoušeli i matematickou soutěž Pythagoriádu.

 

Recitační soutěž

Ve čtvrtek 6. února jsme ve spolupráci s místní knihovnou pořádali školní kolo recitační soutěže Dětská scéna. Místem konání nebyla tentokrát škola, ale děti si měly možnost vyzkoušet recitaci v jiném prostředí - v pustokamenické knihovně.

Do soutěže se zapojili všichni žáci školy a jsme rádi, že se nikdo nenechal zviklat nervozitou a strachem a všichni odvedli výborný výkon vrámci svých možností. Porota, která se skládala z paní učitelek a paní knihovnic, však měla nelehký úkol vybrat vítěze jednotlivých kategorií (1. třída, 2. a 3. třída, 4. a 5. třída). Tři postupující potom měli možnost se zúčastnit oblastního kola soutěže Dětská scéna v Poličce.

 

Školní kolo dopadlo následovně:

 

Kategorie 1. třída

1. místo Anička Tomášková (postup na oblastní kolo)

 

Kategorie 2. a 3. třída

1. místo Arnošt Hostomský (postupu se vzdal)

2. místo Daniel Vičar (postup na oblastní kolo)

3. místo Marek Zahálka (postup na oblastní kolo)

 

Kategorie 4. a 5. třída

1. místo Šárka Bukáčková (postup na oblastní kolo)

2. místo Jakub Hak (postupu se vzdal)

3. místo Kristýnka Tomášková (postup na oblastní kolo)

čestné uznání Andrejka Odehnalová (postup na oblastní kolo)

 

Ve středu 4. března jsme se s postupujícími školního kola zúčastnili oblastního kola recitační soutěže Dětská scéna v Poličce, na které o postup do okresního kola bojovalo celkem 79 recitátorů opět rozdělených do tří kategorií. Všechny naše děti zde odvedly výborné výkony a v žádném případě ostudu škole ani Pusté Kamenici neudělaly. Máme velkou radost, že v kategorii 4. a 5. tříd čestné uznání získala se svým textem Šárka Bukáčková. Všem zúčastněným dětem patří velká pochvala.

 

Pythagoriáda

V letošním školním roce jsme se zapojili do 43. ročníku matematické soutěže s názvem Pythagoriáda. Na 1. stupni je určena pro žáky 5. ročníků. Předposlední týden v lednu se tedy u nás konalo její školní kolo. Úspěšnými řešiteli se stali Matěj Zahálka a Jakub Hak, kteří postoupili do okresního kola. Z důvodu mimořádných opatření v České republice se však toto kolo konat zatím nebude.

Martina Nováková

Fotogalerie