18. 9. 2019

Mimefest 2019

Ve středu 18. 9. 2019 vyjela školka v rámci Mimefestu do Poličky na představení „Klaun hudebníkem“. Tentokrát jsme představení měli rozdělené a děti ze školy vyrazily na jiné představení o dva dny později.
Při „hudebním“ představení slovenského mima Adriána Ohrádky jsme se moc nasmáli. Klaun se nám snažil vší silou předvést velký koncert, ovšem každá jeho snaha skončila „pohromou“. Adyno nepobavil své malé diváky hrou na hudební nástroje, ale spíše příhodami, které se mu jeho popleteností udály. Na podium si dokonce zavolal na pomoc i některé z nás. Nakonec si přeci jen klaun za pomoci dětí zakoncetroval a vše dopadlo tak, jak mělo. Uf :-) .

Diana Sochová a Dita Hromádková
 

V pátek 20. 9. čekalo na žáky ZŠ v Poličce představení. Bylo to jedno z představení z bohatého výběru festivalu MIMEFEST. Kouzelník Dan Marques z Brazílie a hadí žena Anaelle Molinario z Francie nám předvedli krásnou show, plnou kouzel, triků a neskutečných pohybů, z kterých šla hlava kolem úplně všem :) . Dětem se představení, dle jejich reakcí, velmi líbilo. Tento festival navštěvujeme pravidelně a už teď se pomalu těšíme, jaké představení nás čeká zase za rok. Je to vždy velmi originální a své a rozvíjí to v dětech i v nás úplně jiné roviny pohledu a pochopení. 

Tereza Dudková

Fotogalerie