Sportovní dopoledne

Sportovní dopoledne nám začalo už společnou snídaní. Jakmile si děti zabalily věci z přespávání, mohlo se rozjet velké soupeření v různých disciplínách. Původní plán byl takový, že dopoledne strávíme venku, ale počasí opět nepřálo, takže jsme se tomu museli přizpůsobit a zůstat v tělocvičně.

Školní olympijské hry jsme zahájili společným slavnostním nástupem všech pěti týmů, které jsme měli určené už z předchozího dne. Následovaly bojové pokřiky a sliby závodníků i rozhodčích.

Protože jsme sportovali, museli jsme se nejdříve pořádně zahřát a protáhnout, aby nedošlo k nějakému zranění a hurá do toho. Družstva soutěžila například v hodu na cíl, slalomovém běhu, skoku z místa snožmo. Stopovali jsme jim, za jak dlouho udělají 10 sedů – lehů, 10 přeskoků přes švihadlo a na závěr družstva absolvovala štafetový běh.

Všechno se vyhodnotilo a na závěr jsme slavnostně vyhlásili vítěze. Všechna družstva se velmi snažila a na dětech byl vidět zápal do hry a spolupráce mezi členy družstva a to je to hlavní.

Tereza Dudková